Цели на здравословното хранене - Royal Canin
Home Здравословно хранене Стратегията на Royal Canin Цели на здравословното хранене

Цели на здравословното хранене

Принтирай aA+ Aa-
Цели на здравословното хранене

Четирите цели на здравословното хранене

Благодарение на изследванията, провеждани от учени и ветеринарни лекари, традиционната концепция за храненето, т.е. разработване на хранителни програми, които поддържат и осигуряват енергия на организма, сега има профилактично и в някои случаи лечебно измерение. Тези нови измерения бележат раждането на Health Nutrition.

Храненето има четири цели :

  1. Развитие и поддържане на тялото : Аминокиселините, минералите, микроелементите, витамините и мастните киселини отговарят на основните хранителни потребности за развитието и поддържането на тялото.
  2. Осигуряване на енергия : Мазнинините и въглехидратите са основни източници на енергия за кучетата. Енергийният метаболизъм на котките също зависи от белтъчините.
  3. Хранене и профилактика : Някои хранителни вещества са включени в дневната дажба (антиоксиданти, пробиотици, влакнини, основни мастни киселини и др.), за да предотвратят рискове като заболяване на бъбреците, храносмилателни проблеми и последиците от стареенето.
  4. Хранене и грижа : В храната са добавени някои хранителни вещества, а други са ограничени, за да подпомагат лечения процес или оздравяването, като по този начин помагат на домашните любимци да се възстановят след боледуване.