Историческият избор на здравословното хранене - Royal Canin
Home Здравословно хранене Стратегията на Royal Canin Историческият избор на здравословното хранене

Историческият избор на здравословното хранене

Принтирай aA+ Aa-
Историческият избор на здравословното хранене

Здравословното хранене, наша мисия

Мисията на Royal Canin винаги е било здравословното хранене. То се характеризира с прецизен баланс между 50-ина хранителни вещества (протеини, мазнини, въглехидрати, амино-киселини, мастни киселини, минерални соли, витамини и микроелементи). Формулите на нашите храни приличат на сложен пъзел, чието сглобяване гарантира поддържането на неизменна хранителна формула, която зачита конкретните и специфични нужди на котките и кучетата.

Това е една чисто научна процедура, тъй като в основата на процеса на формулиране е поставено животното: използваните съставки са подбрани заради качеството на хранителните вещества, които осигуряват, и заради тяхната висока хранителна стойност. Философията на хранене, изповядвана от Royal Canin, изключва всички процедури, които подчертават суровините, известни със своите вкусови качества (агнешко, сьомга, дивеч и др.).

Прогресивна наука

Разработването на ветеринарни храни е наука, която има за цел да определи основните хранителни вещества и ролята, която те играят, въз основа на приема им. Това е област, в която ние непрекъснато трупаме нови знания: броят на публикациите, съдържащи ключовите думи "Здраве" и "Хранене" е 2746 през 2009 г. срещу 1241 през 1995 г., т.е. броят им е нараснал повече от два пъти само за едно десетилетие!

Всяка година на пазара се появява цяла нова гама храни за домашни любимци и хранителни формули, които съдържат освен основните хранителни вещества, поддържащи здравето, и естествени елементи, предотвратяващи някои рискове от болести и предпазващи тялото.

Пресметнато е, че очакваната продължителност на живот на кучетата, например, се е увеличила с 3 години през последните 15 години.

Днес хранителните дажби на животните могат да бъдат формулирани съобразно със специфичните нужди, ясно установения недостиг на вещества, който трябва да се избягва или с други специфични особености, открити в резултат на непрекъснатите изследвания. Учените и големите производители на храни за домашни любимци вече признават, че кучетата трябва да се хранят различно в зависимост от това дали са малки кученца, зрели или възрастни и в зависимост от размера им – дали са дребни, средни, едри или гиганти!

Що се отнася до котките, вече сме установили техните различни хранителни нужди съобразно с начина им на живот, чувствителността и дори породата (Персийски котки, Мейн Куун или Сиамски котки, например).

Благодарение на непрекъснатите нови постижения в научното познание, концепцията за храненето се е развила чрез разработването на гамата храни за профилактика (Prevention Nutrition) и при необходимост за здравословно хранене (Health Nutrition) или лечебно хранене (Treatment Nutrition), чрез които се предотвратяват или лекуват определени болести.