Home Здравословно хранене Стратегията на Royal Canin Цели на здравословното хранене

Цели на здравословното хранене

Принтирай
Цели на здравословното хранене

Четирите цели на здравословното хранене

Благодарение на изследванията, провеждани от учени и ветеринарни лекари, традиционната концепция за храненето, т.е. разработване на хранителни програми, които поддържат и осигуряват енергия на организма, сега има профилактично и в някои случаи лечебно измерение. Тези нови измерения бележат раждането на Health Nutrition.

Храненето има четири цели :

  1. Развитие и поддържане на тялото : Аминокиселините, минералите, микроелементите, витамините и мастните киселини отговарят на основните хранителни потребности за развитието и поддържането на тялото.
  2. Осигуряване на енергия : Мазнинините и въглехидратите са основни източници на енергия за кучетата. Енергийният метаболизъм на котките също зависи от белтъчините.
  3. Хранене и профилактика : Някои хранителни вещества са включени в дневната дажба (антиоксиданти, пробиотици, влакнини, основни мастни киселини и др.), за да предотвратят рискове като заболяване на бъбреците, храносмилателни проблеми и последиците от стареенето.
  4. Хранене и грижа : В храната са добавени някои хранителни вещества, а други са ограничени, за да подпомагат лечения процес или оздравяването, като по този начин помагат на домашните любимци да се възстановят след боледуване.