Настройки на бисквитките Историческият избор на здравословното хранене - Royal Canin
Home Здравословно хранене Стратегията на Royal Canin Историческият избор на здравословното хранене

Историческият избор на здравословното хранене

Принтирай
Историческият избор на здравословното хранене

Здравословното хранене, наша мисия

Мисията на Royal Canin винаги е било здравословното хранене. То се характеризира с прецизен баланс между 50-ина хранителни вещества (протеини, мазнини, въглехидрати, амино-киселини, мастни киселини, минерални соли, витамини и микроелементи). Формулите на нашите храни приличат на сложен пъзел, чието сглобяване гарантира поддържането на неизменна хранителна формула, която зачита конкретните и специфични нужди на котките и кучетата.

Това е една чисто научна процедура, тъй като в основата на процеса на формулиране е поставено животното: използваните съставки са подбрани заради качеството на хранителните вещества, които осигуряват, и заради тяхната висока хранителна стойност. Философията на хранене, изповядвана от Royal Canin, изключва всички процедури, които подчертават суровините, известни със своите вкусови качества (агнешко, сьомга, дивеч и др.).

Прогресивна наука

Разработването на ветеринарни храни е наука, която има за цел да определи основните хранителни вещества и ролята, която те играят, въз основа на приема им. Това е област, в която ние непрекъснато трупаме нови знания: броят на публикациите, съдържащи ключовите думи "Здраве" и "Хранене" е 2746 през 2009 г. срещу 1241 през 1995 г., т.е. броят им е нараснал повече от два пъти само за едно десетилетие!

Всяка година на пазара се появява цяла нова гама храни за домашни любимци и хранителни формули, които съдържат освен основните хранителни вещества, поддържащи здравето, и естествени елементи, предотвратяващи някои рискове от болести и предпазващи тялото.

Пресметнато е, че очакваната продължителност на живот на кучетата, например, се е увеличила с 3 години през последните 15 години.

Днес хранителните дажби на животните могат да бъдат формулирани съобразно със специфичните нужди, ясно установения недостиг на вещества, който трябва да се избягва или с други специфични особености, открити в резултат на непрекъснатите изследвания. Учените и големите производители на храни за домашни любимци вече признават, че кучетата трябва да се хранят различно в зависимост от това дали са малки кученца, зрели или възрастни и в зависимост от размера им – дали са дребни, средни, едри или гиганти!

Що се отнася до котките, вече сме установили техните различни хранителни нужди съобразно с начина им на живот, чувствителността и дори породата (Персийски котки, Мейн Куун или Сиамски котки, например).

Благодарение на непрекъснатите нови постижения в научното познание, концепцията за храненето се е развила чрез разработването на гамата храни за профилактика (Prevention Nutrition) и при необходимост за здравословно хранене (Health Nutrition) или лечебно хранене (Treatment Nutrition), чрез които се предотвратяват или лекуват определени болести.